• Adelina Toncean l-a adoptat la 25 de ani pe Cristi, un înger abandonat în spital
  • Cristi avea malformații cardiace
  • Adelina a fondat asociația Blondie, după culoarea părului băiatului
  • Doar în ultimul an, Adelina a reușit să transfere la operații în străinătate 29 de copii

La 25 de ani, probabil muncești să îți construiești o carieră și timpul liber liber ți-l petreci cu prietenii la un pahar de vin.

La 25 de ani, Adelina s-a hotărât să îl adopte pe Cristi. Un înger blond, de doi ani, abandonat în spital, cu malformații cardiace. A aflat despre el dintr-un ziar. Din acel moment, viața ei s-a schimbat radical.

Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie: „Crescuse în spital de la naștere. Stătea acolo în secție nu pentru că avea nevoie de terapie intensivă, ci pentru că acolo era pătuțul lui. Era extrem de implicat. Cris cred că a fost dintotdeauna un copil mare.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Și așa a început călătoria lor. Medicii i-au spus că mai mult de trei ani nu va trăi. Dar asta nu a oprit-o pe Adelina. Acel copil era al ei, trebuia să fie și nimic nu mai conta.

Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie: „Cristi nu a trăit lângă mine ca un copil bolnav, noi nu am trăit printre spitale și cu frica de a nu mai fi. Avea preocupări de om mare. Voia să își facă un blog în care să investigheze moartea lui Kennedy și a lui Ayrton Senna.”

Cristi a trăit cu intensitate fiecare clipă. A fost îndrăgostit și a simțit și ce înseamnă să suferi din iubire. A știut mereu că situația lui nu se va îmbunătăți și a încercat să o protejeze pe Adelina de ce urma să se întâmple.

Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie: „Era sâmbătă dimineața, Cristi m-a strigat că nu mai poate respira și nu cred că a durat mai mult de câteva minute și…nu a mai fost. A trebuit să aflu că este un alt copil în aceeași secție în care fusese Cristi , abandonat, cu aceeași malformație. Le-am spus medicilor „dacă este atât de rău și va muri, dați-mi-l mai repede”, să fie iubit cât este.”

Așa a apărut Cristi în viața ei. Adelina îl alintă „Pisi” pentru că îi dădea să mănânce cu seringa, exact ca puilor de pisică.

Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie: „Este ce aveam nevoie ca să cred că iubirea vindecă și pe cel care o dă și pe cel care o primește.”

Asociația Blondie poate numele după culoare părului lui Cristi. Doar în ultimul an, Adelina a reușit să transfere la operații în străinătate 29 de copii.