• Pedro Sánchez este un politician care învinge mereu, în ultimul moment.
  • Toți rivalii săi au ieșit până acum din politică.
  • Sánchez a supraviețuit mereu prin alianțe imposibile.
  • Mulți spanioli îl huiduie pentru amnistia oferită separatiștilor catalani.

Este un aventurier al politicii. Este un pistolar, un asasin. Nu-l oprește nimic. Premierul spaniol Pedro Sánchez poate fi considerat omul politic al anului în Europa, dar este un lider singuratic.

Noul său mandat a însemnat o schimbare de 180 de grade și un pact contra naturii. Acum este huiduit peste tot unde merge.

Este singur de Crăciun, cu siguranță, chiar dacă nu-i lipsesc falșii admiratori și familia. Pedro Sánchez este unul dintre puținii politicieni capabili să cadă mereu în picioare. Pare invincibil cu toate că este în inferioritate. Din 2018 și-a lichidat toți adversarii politici și niciunul nu mai este in prim-planul vieții politice.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Acum a obținut iar ce voia, deși a pierdut alegerile. A făcut un lung șir de concesii separatiștilor catalani, doar ca să-l voteze deși a fost nevoit să renege toate declarațiile de până acum.

Numai anul acesta, partidul său a pierdut toate alegerile și, totuși, Sanchez este premier din nou. Nimeni nu credea că este posibil.

Ce spun spaniolii despre Pedro Sánchez?

Societatea spaniolă este destul de polarizată. Acum, Pedro Sanchez este un premier solitar și un lider singuratic, înconjurat de oameni care vor să-l vadă învins și alții care îl urăsc la propriu. Sanchez își continuă însă parcursul politic netulburat.

Dar cea mai surprinzătoare descriere i-a făcut-o scriitorul Arturo Perez Reverte, invitat la emisiunea tv El Hormiguero. Reverte spunea că Sanchez îl fascinează și consideră că este un personaj interesant pentru un roman, datorită abilităților sale de a naviga prin politică. Spunea că îl are în sânge pe Machiavelli, deși nu l-a citit cu siguranță, și îl descrie pe Sanchez ca fiind un pistolar fără scrupule și mai afirmă că practică cinismul cu o nerușinare de invidiat.

Scriitorul se referă desigur la faptul că toți rivalii politici ai lui Sanchez au fost eliminați sau au comis gafe prin care s-au autoeliminat

Citește și