• Azi Papa Francisc a intrat singur într-o încurcătură când și-a dat cu părerea despre implicarea Occidentului în Afganistan.
  • Într-un interviu la radio, Papa a folosit un citat despre care a spus că aparține „unei mari figuri politice mondiale” – și anume, Angela Merkel.

„Este necesar să se pună capăt politicii iresponsabile de a interveni din exterior și de a construi democrația în alte țări, ignorând tradițiile popoarelor”, au fost cuvintele Papei.

Problema e că vorbele de care Papa era atât de încântat nu aparțineau lui Merkel, ci lui Putin – adversar ideologic al Occidentului.

Hofi, Bogdan Hofbauer, jurnalist Aleph News la ȘTIU, vorbește despre ipocrizie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Îmi amintesc că v-am supărat când câștigam ȘTIU, pentru că de cele mai multe ori câștigați voi. Există acea dogmă papală de infailibilitate papală, însă mă întreb dacă făcea altcineva această confuzie. Există această ipocrizie și despre ipocrizie aș vrea să vorbesc.

Multă lume l-a criticat pe Trump, când a ridicat zidul care separă Mexicul de SUA, însă nimeni nu a sărit din Occidentul democratic cu o critică pe faptul că Polonia și Lituania vor să facă un zid între ele și Belarus pentru a opri alți imigranți să intre la ele în țară. Dar sigur că era la modă să lovești în Trump”, a povestit Bogdan Hofbauer.