• Peste 2.400 de militari și specialiști români participă la parada din Piața Arcului de Triumf cu ocazia Zilei Naționale.
  • Aproximativ 250 de militari străini vor defila alături de forțele române, prezentând 23 de mijloace tehnice.
  • După ceremonie, publicul poate vizita expoziții cu tehnică militară, marcând sărbătoarea a 105 ani de la Marea Unire în diverse garnizoane ale țării.

Peste 2.400 de militari și specialiști din diverse instituții, printre care Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, participă la parada militară desfășurată în Piața Arcului de Triumf din București, cu ocazia Zilei Naționale a României.

La parada de 1 Decembrie din Piața Arcului de Triumf din București, vor defila aproximativ 250 de militari străini, reprezentând țări precum Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, alături de militari din țările aliate contributoare la structurile NATO din România. Acești militari străini vor participa la parada cu 23 de mijloace tehnice.

Evenimentul va include și survolul Piaței Arcului de Triumf de către avioane și elicoptere. După ceremonia oficială, publicul prezent va putea vizita standuri expoziționale cu tehnică militară până la ora 14:00.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

De asemenea, sărbătorirea celor 105 ani de la Marea Unire a provinciilor românești este marcată în garnizoanele din țară prin ceremonii și defilări militare. În Alba Iulia, vor fi depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul ‘Marii Uniri’, urmat de ceremonia militară la Bulevardul 1 Decembrie 1918, în care vor participa peste 1.000 de militari și specialiști din diverse instituții. Dispozitivul de defilare va include și militari și tehnică de luptă din Polonia și Franța, desfășurându-și activitatea în cadrul structurilor NATO din țară.

Programul paradei de 1 Decembrie

  • între orele 7.00-11.00 – ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut (Parcul Carol I).
  • începând cu ora 11.00 – Parada Militară Naţională în Piaţa Arcul de Triumf;
  • începând cu ora 12.00 – expoziţia tehnică militară în Piaţa Arcul de Triumf;
  • între orele 19.00-22.00 – solemnitatea retragerii cu torţe pe următorul traseu: Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Spl. Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă.

Citește și