• Tot mai mulți români se reorientează profesional și apelează la cursuri acreditate
  • Un astfel de curs durează, în medie, 3 luni

Tot mai mulți români se reorientează către alte job-uri, după ce s-au trezit fie că au intrat în șomaj tehnic, fie că nu mai au un loc de muncă.

Asta pentru că pandemia a afectat multe business-uri, dar și domenii întregi de activitate. Diana Olaru a revenit în țară, tocmai înainte de debutul pandemiei, după ani buni de muncă în domeniul reusurselor umane în Marea Britanie.

În țară, nu și-a putut găsi un loc de muncă în domeniu, așa că și-a schimbat socotelile și a investit într-un curs de reconversie profesională. Acum este stilist protezist.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Diana Olaru, stilist protezist: „Luna asta este una full. Mă gândeam ca anul viitor după ce terminăm cu construcția casei să deschid o școală de beauty în Buzău pentru că e cerere mare, aici nu prea există așa ceva.”

Mihaela Rotaru este fondatorul unei școli de formare și calificare profesională în domeniul înfrumusețării. Susține că peste 40% dintre cursanți vor să se reorienteze profesional tocmai din cauza crizei.

Mihaela Rotaru, fondator școală de cursuri Rotaru: „Sunt într-adevăr temători și chiar și cei care încă au un job își doresc să aibă o alternativă în cazul în care își vor pierde jobul. Foarte mulți vin și pentru a face un ban în plus, în weekend de exemplu. Avem foarte multe cazuri de cursante, corporatiste și în weekend fac acest lucru.”