• Emmanuel Macron a fost depistat pozitiv ieri cu virusul SARS-CoV-2
  • Mai mulți lideri europeni au intrat în izolare preventivă după contactul cu Macron
  • Președintele Franței are „simptome reale”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului

Emmanuel Macron a postat un video pe Twitter în care a spus că s-ar fi infectat cu coronavirus din cauza „unei neglijențe”.

Președintele Franței a mai spus în video că se simte bine acum și va posta zilnic despre starea lui de sănătate.

Emmanuel Macron a mai spus că aceasta este dovada că oricine se poate infecta cu coronavirus.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Președintele Franței a participat la mai multe întâlniri cu liderii europeni, în ultimele două săptămâni, și a fost văzut dând mâna cu mai mulți oficiali înainte să fie testat pozitiv cu coronavirus.

Ce simptome de COVID-19 are președintele Emmanuel Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, care a fost testat pozitiv pentru Covid-19, are simptome. Acesta tușește, are temperatură ridicată și oboseală puternică și se autoizolează la reședința oficială prezidențială La Lanterne de la Versailles.

Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că președintele francez are „simptome reale”. A avut „tuse, febră și este foarte obosit”, a spus Attal. Jean-Christophe Perrochon, medicul șef al Eliseului, medic militar care a efectuat testul coronavirusului președintelui joi dimineață, stă, de asemenea, lângă Macron la Versailles și îl urmărește.

O sursă a declarat pentru AFP că s-a crezut că Macron a fost infectat în timp ce participa la un summit european la Bruxelles săptămâna trecută, în care a petrecut 20 de ore cu alți lideri europeni, inclusiv o „cină de lucru … și o noapte de negocieri”.

Macron, în vârstă de 42 de ani, a început să prezinte simptome ale virusului miercuri seară și a fost diagnosticat cu Covid-19 joi dimineață. Anunțul oficial a fost făcut ieri la în jurul orei 10. El va petrece șapte zile izolat. Eliseul a spus că va „continua să lucreze” în acest timp.

Soția sa, Brigitte, în vârstă de 67 de ani, a avut rezultat negativ la testul de ieri, dar a intrat și ea în izolare. Singură, la Paris.

„Nu are simptome și rezultatul testului a fost negativ”, a declarat pentru Parisien un purtător de cuvânt al primei doamne franceze. Primul ministru Jean Castex și Richard Ferrand, președintele partidului lui Macron, sunt deja în izolare. Cinci lideri europeni – belgian, portughez, luxemburghez, spaniol și Charles Michel, președinte al Consiliului European – care au fost în contact cu președintele francez, au intrat, de asemenea, în izolare preventivă.