• Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat sâmbătă, pe germani să evite vizitarea membrilor familiei de Crăciun.
  • Ea le-a sugerat să folosească în schimb, apeluri video pentru felicitări.
  • Mesajul vine în contextul în care țara se luptă cu COVID-19.

Germania se confruntă cu o creștere a infecțiilor cu coronavirus și a deceselor. Laudele pentru Merkel pentru că a îmblânzit primul val s-au transformat în critici privind eșecul perceput al abordării celui de-al doilea val, potrivit Reuters.

„Femeile și bărbații care stau departe de casă pentru a ne asigura securitatea, știu ce înseamnă să aibă un contact limitat cu cei dragi”, a spus Merkel în podcastul său video săptămânal.

„Ei știu ce înseamnă să poți să comunici doar pe Skype o perioadă lungă de timp, în loc să fii împreună”, a spus ea, referindu-se la sistemul de apeluri video Microsoft, folosit de membrii serviciului staționat în străinătate.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Germania a înregistrat peste 31.000 de noi infecții și 702 de decese sâmbătă, a declarat Institutul „Robert Koch” pentru boli infecțioase. Acesta a fost dublul numărului de infecții raportate la 15 decembrie, cu o zi înainte ca Germania să intre într-un lockdown dur, care se așteaptă să dureze cel puțin până la 10 ianuarie.

Merkel a făcut apeluri emoționale înaintea Crăciunului și a Anului Nou, îndemnând germanii să evite călătoriile inutile și să limiteze contactele sociale la un minim absolut, în timp ce experții din domeniul sănătății avertizează cu privire la o creștere a infecțiilor în timpul sărbătorilor.

„Ceea ce ne așteaptă pe mulți dintre noi de Crăciun este obișnuit pentru oamenii aflați în misiuni în străinătate”, a spus ea sâmbătă, având la cadru, un pom de Crăciun în fundal.

Pe 27 decembrie, Germania se așteaptă să lanseze vaccinul COVID-19 dezvoltat de compania germană BioNTech și compania americană Pfizer.