• Mihnea Pârvu era soldat pe 21 decembrie 1989 și a primit ordin să care morții de la Sala Dalles.
  • Mihnea Pârvu: „Pe moment n-am avut niciun șoc. M-a apucat mult mai târziu, prin martie”.
  • Noaptea a lăsat în urmă 49 de demonstranţi morţi, 463 răniţi şi 698 arestaţi.

Mihnea Pârvu, soldat în termen pe 21 decembrie 1989, a mărturisit cum s-a simțit atunci când a văzut primii morți ai revoluției.

Mihnea Pârvu: „Pe moment n-am avut niciun șoc. M-a apucat mult mai târziu, prin martie”

Mihnea Pârvu, soldat în termen pe 21 decembrie 1989: „Era un bărbat cu fața în jos și când l-am ridicat i s-a arcuit coloana nefiresc. Am văzut o gaură de glonț”
Foto: Aleph News

Mihnea Pârvu: „Și eu cu acelasi Vochin Alexandru. Ne-a luat ăla, ne-a trecut strada. Peste drum erau morții de la Dalles. S-au vehiculat mai multe cifre de câți au fost acolo, 7 morți, 8 morți. Și a zis Mihai Stănescu, scrie în cartea lui 8 pare-mi-se.

Eu i-am încărcat în dubă. Au fost 13. Printre care și o femeie, o fată, de fapt. Două chestii m-au… pe moment, n-am avut niciun fel de șoc psihic. M-a apucat treaba mult mai târziu, prin martie.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

Am avut un flashback: eu îi luam de picioare și Mache de subsuori și era o dubă. Un bărbat care era acolo era cu fața în jos. Și când l-am ridicat i s-a arcuit coloana vertebrală. Se vedea că are coloana ruptă. Adică s-a arcuit nefiresc. Și în spinare am văzut o gaură de glonț. Ăla era glonț de pistol”.