Fiindcă tot e vremea sărbătorilor, CINEMAleph îți face cadou peste două ore de frumusețe cinematografică. La Grande Bellezza, filmul italianului Paolo Sorrentino.

Este La Grande Bellezza un film ca o călătorie prin gândurile și visele unui jurnalist/scriitor decadent, de 65 de ani, Jep Gambardella, admirabil jucat cu un aer bufon de Toni Servillo ? Este și asta dar nu doar atât.
Este la Grande Bellezza un portret satiric al intelectualului italian angajat politic, din epoca lui Berlusconi ? Este și asta. Dar nu e doar atât.

Este la Grande Bellezza o declarație de dragoste făcută de regizorul Paolo Sorentino Romei din filmele lui Roberto Rosselini, Federico Fellini, Ettore Scola, Michelangelo Antonioni și ale altor meștri italieni ai cinemului ? Este și asta, dar e mai mult decât asta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

La Grande Bellezza este un film inutil de povestit, despre o lume de o frumusețe copleșitoare. Un film care se potrivește de minune acum, de Crăciun, când nevoia ta de frumusețe e mai puternică decât oricând.