• ANMDMR a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Cantacuzino
  • Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este din acest moment complet autorizat și avizat
  • „Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul Cantacuzino va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Această autorizație se eliberează în vederea distribuției medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară <Cantacuzino> poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul:
– produse în acord cu art. 806 din legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice;
– produse cu distribuție în “lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”
, transmite Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, Centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este din acest moment complet autorizat și avizat de către ANMDMR – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

„Pe data de 26 decembrie 2020 Institutul <Cantacuzino> va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață. Dozele vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase din prima linie în lupta împotriva COVID-19”, reamintește Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.