• Muncitorul lucrase pentru gigantul auto Jaguar Land Rover, timp de 20 de ani și a lipsit un total de 808 zile în această perioadă, din motive de sănătate.
  • Bărbatul muncea în schimburi la uzina Jaguar Land Rover din Castle Bromwich.
  • Printre motive au fost accidentarea la locul de muncă și o singură dată, un presupus atac.

Un muncitor Jaguar Land Rover care a ratat 808 de zile de muncă, în 20 de ani a câștigat bătălia legală pentru concedierea nedreaptă, notează The Mirror.

Vic Rumbold, care locuia aproape de fabrica de la Castle Bromwich, unde lucra în schimburi, a costat gigantului auto, 95.850 de lire sterline în concediile sale pe caz de boală.

El nu a participat la serviciu din motive de sănătate, accidente la locul de muncă și, o singură dată, un presupus atac.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Un tribunal pentru ocuparea forței de muncă din Birmingham a fost informat că 405 dintre aceste schimburi au fost ratate în ultimii patru ani ai domnului Rumbold la JLR, relatează Birmingham Live.

Managerul de lansare Jon Carter, care a efectuat o analiză a ocupării forței de muncă a companiei, a declarat: „Sincer, (este) cel mai grav record de absențe pe care l-am văzut vreodată – 808 ture, prețul pentru organizație este de aproape 100.000 de lire sterline. Nu a existat un an din 2000 cu un record de participare complet.”

Cu toate acestea, compania nu a reușit să efectueze procedurile corecte înainte de a-l demite pe Rumbold în decembrie 2018, pe baza „conduitei și capacității”.

Judecătorul Tribunalului Johnson, în raportul său, a concluzionat că JLR nu a aplicat în mod corespunzător procedurile de gestionare a prezenței și „nu a ajuns în mod rezonabil la un stadiu în cadrul acelui proces în care ar putea lua în considerare concedierea”.

El a adăugat: „În cel mai bun caz, dacă AMP ar fi fost aplicat în mod corespunzător, ar fi ajuns la un stadiu în care reclamantului i s-ar fi putut oferi consiliere sau avertisment cu privire la absențele sale și la necesitatea îmbunătățirii pentru a evita sancțiuni suplimentare.”

„Pur și simplu, (ei) ar fi trebuit să urmeze propriile proceduri și la momentul în care au decis să demită reclamantul, aceasta nu a fost o măsură care se încadra în gama de răspunsuri rezonabile de care dispuneau ei.”

Domnul Rumbold a avut probleme cu șoldul la începutul anului 2018 și a fost diagnosticat cu boală de necroză avasculară, care provoacă dureri cronice.

Durerea a fost atât de gravă încât el a fost incapabilă să lucreze în perioada 12 martie – 13 august a acelui an.

După ce JLR a aflat de handicap, domnului Rumbold, care lucrase la linia de asamblare a mașinilor, i s-au dat o serie de variante pentru roluri alternative.

Domnul Rumbold a descris postul ca pe un „rol inventat care să mă readucă la muncă”.

Lucrurile au ajuns în final la o destituire, în decembrie, după un șir de încercări de a-i oferi angajatului o alternativă de post.

Procesul-verbal al acelei revizuiri, prezidat de domnul Carter, l-a informat pe lucrător: „Când ne uităm la entuziasmul dumneavoastră de a reveni, acesta nu este acolo.”

„Trebuie să luăm în considerare conduita, absența și dovezile entuziasmului de a se întoarce. Avem potențialul de absență viitoare în urma operației dumneavoastră.”

„Cred că acest lucru este inacceptabil pentru o organizație. Decizia mea este să vă încetez angajarea din motive de conduită și capacitate, care sunt indicate în fișa dumneavoastră de prezență. ”

Judecătorul a spus: „Dacă dl Carter ar fi analizat în mod corespunzător care a fost ultimul sfat medical disponibil – și la care a avut acces la momentul revizuirii angajării, ar fi putut să analizeze dacă aceste măsuri relativ simple ar putea fi încorporate în cererea reclamantului”.

Compensarea se va decide anul viitor.