• Universitatea din Kentucky a inaugurat un centru modern de eSports
  • Centrul are 2.000 de mp și poate găzdui turnee eSports
  • Universitatea a primit o sponsorizare de 150.000 de dolari în 2020

Puiul prăjit al Colonelului Sanders a pus Kentucky la loc de cinste pe harta lumii. Și dacă tot are ocazia, Universitatea din Kentucky vrea să-l facă una dintre capitalele esports-ului. Da, ai auzit bine. Există o facultate la care poți merge să joci Fortnite sau Counter Strike profi.

Centrul de esports are peste 2.000 de metri pătrați, 50 de PC-uri de ultimă generație și poate găzdui cursuri și turnee cu 100 de participanți și spectatori.

În vară, Universitatea din Kentucky a semnat un contract de sponsorizare pe 13 ani cu UK Federal Credit Union, pentru 150.000 de dolari doar în primul an.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Erin este absolventă de jurnalism, dar sprijinul universității pentru gaming a ajutat-o să devină prezentatoare la singurul post TV de esports din lume: „Am iubit UK, am fost atletă acolo. De fapt, motivul pentru care m-am transferat la UK nu a fost doar programul sportiv, ci și programul de jurnalism. M-au învățat bazele jurnalismului dar m-au și lăsat să-mi găsesc propria voce și să folosesc fundația lor pentru a-mi construi propria cale. Să poți să croiești calea pentru așa ceva și să faci parte din ceva care, dacă ar fi să privești în urmă, acum, nu pare a fi atât de mare, dar să fii implicat și să spui mai târziu ”Am fost acolo la început. Am deschis drumul.”