• Din cauza criticilor aduse de angajaţii companiei, Mark Zuckerberg a luat decizia să schimbe politica platformei cu privire la discursurile care pot fi postate
  • Politicienilor care vor instiga la ură, discriminare şi acte violente prin postări le va fi blocat dreptul la replică
  • Decizia vine după ce preşedintele Donald Trump a postat un mesaj controversat

Facebook a fost aspru criticat pentru decizia sa de a păstra o postare a preşedintelui Donald Trump, în care se amintea de vorbele celebre spuse în anii ’60 de poliţistul Walter Headley: „când încep jafurile, începem să tragem“. Şef al poliţiei din Miami în acea perioadă, Headley  a fost cunoscut pentru acţiunile violente comise împotriva comunităţii afro-americane.

Pe fondul situaţiei actuale generate de moartea lui George Floyd, ţinta discursului lui Trump a fost inadecvată. Preşedintele şi-a scuzat cuvintele prin faptul că nu cunoştea semnificaţia expresiei folosite.

Mark Zuckerberg a motivat decizia de a păstra postarea online prin faptul că mesajul general era unul referitor la siguranţa naţională.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Gestul CEO-ului Facebook i-a atras numeroase critici, inclusiv din partea propriilor angajaţi. Din acest motiv, Zuckerberg a anunţat că a luat hotărârea să schimbe politica platformei cu privire la discursurile care instigă la violenţă.