• Pierzi până la 300 de lei pe zi din cauza traficului de pe Valea Prahovei
  • Angajații plătesc taxe la stat, dar statul nu face infrastructura
  • Cum poți da statul în judecată

Zi de zi, mii de români pierd bani si timp pe drum, încercând să treacă munții pe sosea. Oamenii, corecți, își plătesc taxele. Politicienii nu se țin de cuvint ca vor rezolva problema traficului.

Aproape 300 de lei pe zi pierde un IT-ist care ajunge pe Valea Prahovei, într-un weekend prelungit, dacă am face un calcul raportat la salariul mediu al unui angajat din acest sector. La asta se adaugă și costul combustibilului. Pierderi ceva mai reduse, cuprinse între 200 și 240 de lei pe zi, au angajații din bănci, asigurări sau din industria petrolului și a gazelor. Dacă printre cei care decid să meargă la munte se află și managerii de top, pierderile sunt mult mai mari.

Traian Halalai, șeful Eximbank, ar pierde echivalentul a 3.300 de lei, adică un salariu mediu pe economie, într-o zi în care ar prinde aglomerație spre munte. Halalai câștigă, conform declarației lui de avere, peste un milion de lei pe an din funcția de președinte executiv al băncii de stat.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Un drum care nu ar trebui să ia mai mult de o oră din București în Brașov, pe Valea Prahovei, ajunge să aibă o durată de 7 – 8 ore. Putem să îi cerem statului banii înapoi? Cum? Ne explică avocatul Ciprian Mitoșeriu.

„Cele mai mari șanse de câștig au avut acțiunile care au vizat aceste căi de transport au fost cele în care prejudiciile au fost foarte mari sau lucrurile erau evidente, cum e cazul accidentelor”, a spus Ciprian Mitoșeru, la Aleph News.