• Acțiunile Twitter scad cu aproape 4% după interzicerea lui Donald Trump
  • Twitter a interzis contul lui Trump „din cauza riscului de incitare la violență“

Acțiunile Twitter au scăzut cu aproape 4%, vineri seară, după ce Twitter i-a închis definitiv contul lui Donald Trump „din cauza riscului de incitare la violență“, scrie foxbusiness.com.

Acțiunile se tranzacționau la 49,54 USD până la ora 20.00, în scădere cu 3,77% față de prețul de închidere de 51,48 USD vineri după-amiază. Interdicția Twitter intervine la 18.21.

Contul lui Trump a fost suspendat temporar miercuri după ce o mulțime de susținători ai săi au luat cu asalt USCapitol.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Twitter și Facebook, sub presiune după blocarea conturilor lui Trump

Când contul președintelui a fost reactivat joi, el a trimis pe Twitter două mesaje, susținând că susținătorii săi „vor avea o voce enorma în viitor“ și că nu va participa la inaugurarea președintelui ales Joe Biden.

După ce Trump a trimis mesajele, Twitter a spus că „a stabilit că aceste Tweeturi încalcă politica de incitare la violența și că utilizatorul @realDonaldTrump ar trebui imediat suspendat definitiv din platformă“.

Președintele avea peste 88 de milioane de fani pe Twitter. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat, de asemenea, joi că conturile de Facebook și de Instagram ale președintelui Trump vor fi blocate cel puțin următoarele două săptămâni, până la inaugurarea lui Biden.