• James Howells, un IT-ist, a aruncat hard disk-ul cu 7.500 de bitcoini în 2013
  • James Howells: „M-am oferit să donez 25%
  • Acesta a luat legătura cu autoritățile locale, dar din păcate acestea au refuzat

Un britanic care a aruncat accidental un hard disk încărcat cu bitcoin în coșul de gunoi a oferit autorităților locale 59 de milioane de euro dacă îi permit să excaveze un depozit de deșeuri, relatează CNN.

James Howells, un IT-ist, a aruncat hard disk-ul cu 7.500 de bitcoini în 2013. El s-a folosit de moneda virtuală cu patru ani mai devreme, când nu valora atât de mult. Când criptomoneda a crescut în valoare, acesta a început să caute hard-ul și a descoperit greșeala pe care a făcut-o.

Acum, având în vedere că bitcoinul a crescut și mai mult, James Howell a luat legătura cu autoritățile locale din Țara Galilor pentru a cere permisiunea să sape într-o secțiune specifică a depozitului de deșeuri. El crede ca aici ar fi ajuns hard disk-ul. În schimb, el s-a oferit să plătească consiliului un sfert din valoarea actuală a tezaurului, despre care spune că ar putea fi distribuit locuitorilor locali.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Bărbatul a descoperit pentru prima dată că lipsește hard disk-ul atunci când bitcoinii săi valorau în jur de 7,5 milioane de euro. Pe baza valorii actuale, el estimează că ar valora peste 225 milioane de euro.

El a declarat pentru CNN: „M-am oferit să donez 25% sau 52,5 milioane de lire sterline (59 milioane de euro) către orașul Newport pentru a le distribui tuturor rezidenților locali care locuiesc în Newport dacă ar trebui să găsesc și să recuperez bitcoinii. Asta ar însemna aproximativ 175 de lire sterline (196 euro) de persoană pentru întregul oraș (316.000 de locuitori). Din păcate, ei au refuzat oferta și nici măcar nu vor discuții față în față cu mine în această privință.”