• Serviciul penitenciarelor din Israel a declarat că va începe vaccinarea tuturor persoanelor încarcerate
  • Israelul a administrat cel puțin o doză de vaccin pentru mai mult de două milioane de cetățeni
  • Ministrul Sănătății a anunțat săptămâna trecută că primele doze de vaccin vor fi distribuite în închisori în următoarele zile

Serviciul penitenciarelor din Israel a declarat că va începe vaccinarea tuturor persoanelor încarcerate, inclusiv a palestinienilor, în urma apelurilor din partea grupurilor de dreapta, a oficialilor palestinieni și a procurorului general al Israelului, relatează The Guardian.

Israelul a administrat cel puțin o doză de vaccin pentru mai mult de două milioane de cetățeni, un ritm descris pe scară largă ca fiind cel mai rapid din lume pe cap de locuitor.

Totuși, țara a fost aspru criticată când ministrul Amir Ohana a spus că prizonierii palestinieni vor fi ultimii inoculați. Procurorul general al Israelului, Avichai Mandelblit, i-a scris lui Amir Ohana, condamnându-i comentariul ca fiind „contaminat de ilegalitate”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE

Grupurile de dreapta au lansat, de asemenea, apeluri publice pentru ca Israelul să vaccineze aproximativ 4.400 de palestinieni deținuți în închisorile sale. Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a anunțat săptămâna trecută că primele doze de vaccin vor fi distribuite în închisori în următoarele zile. Aproximativ 250 de palestinieni din închisorile israeliene au dat fost testați pozitiv pentru coronavirus.