• Creșterea numărului de infectări diminuează optimismul față de programul de imunizare din Israel
  • Israel a raportat luni un record de 10.000 de cazuri noi de COVID-19
  • Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech poate oferi o protecție mai mică decât se spera inițial

Update: Israelul vrea să înlăture temerile legate de ineficiența vaccinului: „Declarații scoase din context și inexacte”

Coordonatorul campanie de vaccinare din Israel a avertizat că o singură doză de vaccin Pfizer/BioNTech poate oferi o protecție mai mică decât se spera inițial, relatează The Guardian. Țara a raportat luni un record de 10.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2.

Nachman Ash a spus că o singură doză de vaccin pare „mai puțin eficientă decât am crezut” și, de asemenea, mai mică decât sugerase Pfizer. În schimb, cei care au primit a doua doză de vaccin Pfizer au avut o creștere de șase până la 12 ori a anticorpilor, potrivit datelor publicate de Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Este cunoscut faptul că unele vaccinuri au o eficiență mai scăzută după doar o singură doză, iar imunizarea nu se produce imediat. Pfizer a declarat că o singură doză are o eficiență de 52%.

Semnele de întrebare cu privire la eficacitatea vaccinului au apărut după ce un număr tot mai mare de israelieni a continuat să se îmbolnăvească, deși primiseră vaccinul. Directorul Serviciilor de Sănătate Publică, Sharon Alroy-Preis, a spus că, în majoritatea cazurilor, acest lucru se întâmplă la indivizii care nu au dezvoltat destui anticorpi înainte de a fi expuși la virus.

Peste 2 milioane de israelieni au primit prima doză de vaccin deja, în timp ce 400.000 s-au vaccinat cu cea de-a doua.