• LG ia în calcul ieșirea de pe piața de smartphone-uri din cauza pierderilor
  • Pentru al 23-lea trimestru consecutiv, divizia de telefoane de la LG a ieșit pe minus
  • În ultimii 5 ani, divizia de smartphone-uri de la LG a pierdut 4.5 miliarde de dolari

Când spui LG, nu te gândești prima dată la smartphone-uri. Iar acest lucru pare că nu se va schimba. Compania din Coreea este gata să cedeze și să nu mai producă vreun nou telefon.

Andreea, când pierzi bani încontinuu e cam clar că lucrurile nu merg. LG a ajuns la 23 de trimestre consecutive în care a ieșit pe pierdere. În total, în ultimii 5 ani, au pierdut 4.5 miliarde de dolari. Iar șeful companiei i-a anunțat pe angajați că urmează schimbări radicale. Dacă ne uităm pe istoria LG e de înțeles.

În 2015 au fost al 4-lea producător din lume ca procent de vânzări, sub Samsung, Apple și Nokia. De atunci au tot scăzut iar în prezent mai au doar un procent de 1.71% din market share. M-am uitat și pe statisticile în România și situația e la fel: sub 2%.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

LG a vrut să fie diferită. A venit cu un telefon cu carcasă care se repera singură dacă era zgâriată. N-a prins. A avut un telefon cu ecran curbat pe lungimea lui. N-a prins.

Anul trecut au lansat LG Wing. Un telefon cu două ecrane în forma literei T. N-a prins. Acum ultimul experiment e un telefon cu ecran rulabil. Să vedem dacă va prinde. Poate fi ultimul telefon LG pe care îl vom mai vedea.