• Furtuna Hortense aduce în Spania ploi și vânt puternic
  • În Spania este cod portocaliu în aproape toată țara
  • Pompierii din Madrid au avut sute de intervenții în urma furtunii

Vremea extremă continuă să facă ravagii în Spania. Acoperișul unui bloc din Madrid a fost smuls de vântul puternic, în timp ce furtuna Hortense a produs daune importante în toată țara. Fenomentul meteo a ridicat valurile la 8 metri înălțime și a adus un vânt cu viteze nemaivăzute de 180 de km pe oră.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru românii care se îndreaptă spre Spania.

Este un alt fenomen meteolorogic cu care nu prea suntem obișnuiți în aceasta perioada a iernii, în Spania. Hortense a rupt mulți copaci și a distrus acoperișuri și mobilier urban în multe orașe. Cele mai spectaculoase urmări se văd la Madrid, unde o bucata din acoperișul lui bloc a fost smuls de vântul extrem de puternic. În nord vest, de asemenea, vântul a a juns la 150 de km la ora și în orașul Ourense a smuls acoperișul unei sali de sport. Un copac a rupt până și gardul Statului Major al Armatei, din centrul Madridului.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Urmează o noua furtuna care vă aduce și mai multe ploi și condiții meteo extreme. Hortense vă mai străbate Spania și mâine, iar până acum a descărcat 3000 de fulgere și pompierii au avut sute de intervenții în Madrid, Mallorca și nordul țării.