• Un jurnalist a făcut publice imagini cu mâncarea dintr-un spital suport Covid
  • Micul-dejun presupune multă pâine, iar la prânz ciorba e nelipsită
  • Fiecare pacient internat primește 10 lei pe zi din partea statului pentru hrană, însă de multe ori suma e insuficientă

Un jurnalist a făcut publice imagini cu mâncarea pe care a primit-o timp de o săptămână ca pacient bolnav de Covid-19, într-un spital din România.

El a povestit, într-un articol publicat pe site-ul Radio Europa Liberă, că micul dejun într-un spital Covid presupune multă pâine, un ceai negru fără zahăr, o bucățică de unt și un triunghi de brânză topită. Ciorba e nelipsită din meniul de prânz.

La prânz, ciorba e nelipsită din meniul zilnic al pacienților Covid. Dacă ești vegetarian, singura opțiune e să îndepărtezi carnea singur. Meniul vegetarian nu este deocamdată disponibil în spitalele românești. 
Sursă foto: Radio Europa Liberă/Mircea Barbu

Fiecare pacient are o „foaie de mișcare a bolnavului“, care conține restricțiile dietetice decise de medic, dar și secția unde este internat, pentru ca infirmierele să știe cine, ce și unde mănâncă. Din meniul zilnic nu lipsesc ouăle fierte, legumele și iaurtul.

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU
Pentru fiecare pacient internat există o așa-zisă „foaie de mișcare a bolnavului”, unde sunt trecute toate restricțiile dietetice decise de medic, dar și secția unde este internat. Astfel, infirmierele știu exact cine, ce și mai ales unde mănâncă. 
Sursă foto: Radio Europa Liberă/Mircea Barbu

Pe lângă meniul zilnic dat de spital, bolnavii își pot aduce mâncare de acasă sau primesc pachete de la rude zilnic, între orele 15.00-16.00. Toate cele trei mesele ar trebui să coste 10 lei/persoană, dar managerul spitalului Caritas din Roșiori susține că de multe ori sunt nevoiți să suplimenteze această sumă din bugetul propriu.