• Un incendiu de proporții s-a produs la pavilionul 5 de la Spitalul Matei Balș.
  • Cătălin Cîrstoiu a explicat ce trebuie făcut pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple în România
  • Fostul director al Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti propune un program național de reabilitare a instalațiilor electrice
  • Voichița Lăzureanu, medic și profesor la UMF ,,Victor Babeș” Timișoara: „Totul ar trebui refăcut, nu doar renovat“

Mai multe incendii ca cel de la Matei Balș au avut loc în România în ultimii ani. Fostul director al Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti Cătălin Cîrstoiu a explicat, pentru Aleph News, ce trebuie făcut pentru ca astfel de tragedii să fie evitate.

Cătălin Cîrstoiu spune că instalațiile electrice din spitalele din țară trebuie să fie reabilitate. Medicul e de părere că aceasta ar trebui să fie principala preocupare a celor care pot oferi finanțare.

Cătălin Cîrstoiu: „Este important să realizăm că reabilitarea instalațiilor electrice din spitalele din toată țara trebuie să fie o preocupare fundamentală a celor care pot să asigure finanțare și să asigure niște circuite. Pentru a reface corect și complet un spital trebuie… Acest lucru se poate face prin corelare între spitale.“

Recomandări

LASCONI INTRĂ ÎN TURUL 2
LE-O DĂM ÎN VOT!
CUVÂNTUL ZILEI
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
PNL VINE CU EXPLICAȚII

Fostul director al Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti propune un program național de reabilitare a instalațiilor electrice: „Acest lucru trebuie făcut integrat, printr-un program național de reabilitare. Sunt clădiri care necesită reabilitări profunde ale instalațiilor electrice și acest lucru se poate face doar printr-un program național. Clădirea de la Balș este din 1953. Spitalul Universitar este făcut în 1978, dar și el a fost refăcut. Totul trebuie văzut în ansamblu, nu izolat“.

Voichița Lăzureanu, medic și profesor la UMF ,,Victor Babeș” Timișoara: „Totul ar trebui refăcut, nu doar renovat

Și Voichița Lăzureanu, medic și profesor la UMF ,,Victor Babeș” Timișoara, a atras atenția, într-o intervenție la Aleph News, că problema ar fi rezolvată dacă spitalele ar fi reabilitate: „Sunt clădiri vechi. Spitalul în care funcționăm noi este într-o clădire veche, din 1930 și ceva. Este o clădire extrem de veche și ar trebui reabilitată de la bază, adică cumva întreagă instalație electrică, instalația termică, totul ar trebui refăcut, nu doar renovat pe aici pe colo, un geam, un acoperiș în zidărie.“

Din păcate, subsolurile sunt cele mai afectate și sunt cele care ajung întotdeauna ultimele să fie reamenajate. De ce? Nu sunt spații destinate cazării sau care să deservească pacienta. Acolo sunt de obicei magazii, spații comune“, mai spune medicul.