Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că autobuzele şcolare a căror circulaţie a fost oprită în 2020 au reprezentat o măsură populistă a fostului primar Gabriela Firea. Generau costuri mari şi erau disponibile doar pentru 6 din cele 600 de şcoli din Bucureşti, spune acesta.

„Autobuzele şcolare, a căror circulaţie a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele şcolare erau destinate doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului şi nicidecum pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 şcoli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscrişi, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că, din analiza primită la primărie, costul lunar al funcţionării acestor autobuze şcolare a fost de 564.500 lei, plus TVA.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Nicuşor Dan susţine că, în prezent, toţi elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din Bucureşti.

Senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat marţi pe primarul general al Capitalei că „a ordonat” oprirea transportului şcolar, asigurat de STB.

„Luni începe şcoala fizic, în sfârşit! A confirmat şi K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să <dea o mânā de ajutor> familiilor din Bucureşti şi Ilfov. Aşa că a ordonat oprirea transportului şcolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, şi prin votul consilierilor generali social-democraţi. Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real! În plus, ca un laş, nu-şi asumă decizia cruntă luată de el personal – sunt martori din primărie şi STB -, aşa că a dispus ca anunţul să fie făcut, chipurile, ca o decizie a Asociaţiei de dezvoltare pentru transport”, a scris marţi seara pe Facebook Gabriela Firea.