• Turiștii români au dormit pe saltele improvizate și au stat ore fără apă și mâncare
  • Televiziunile mexicane vorbesc despre incident ca despre o „rușine” națională
  • Prețul unei vacanțe în Cancun este de 1.400 de euro de persoană

Sunt oameni care au plătit câte 1.400 de euro pentru o vacanță de vis, care s-a transformat însă în coșmar. Turiștii au fost reținuți imediat după aterizare, iar actele și telefoanele le-au fost confiscate.

Românii au dormit claie peste grămadă, pe jos sau pe saltele improvizate. Nu au primit apă și mâncare și au fost tratați ca niște infractorii.

Georgiana Năstase a povestit cum ea și copilul ei de 10 luni au fost despărțiți de soțul ei. Ea și copilul au fost urcați într-un zbor spre România, pe el l-au lăsat în Cancun. A povestit că autoritățile mexicane au amenințat-o că „închisorea nu este un loc pentru o mamă cu copil”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

„Eu sunt mama cu copilul care au fost deportați din Cancun. Soțul meu nu a mai avut bani să cumpere alt bilet, nu putea să ajungă sub nici o formă la mine. M-au amenințat încă o dată că „pușcăria nu este un loc pentru o mamă și un copil. Dumneavoastră sunteți pe teritoriul nostru și autoritățile vă pot lua copilul în această situație”.

Toată situația asta a fost provocată de o alertă de Securitate emisă de Statele Unite, susțin ziariștii locali. Dar condițiile de reținere din aeroport au fost șocante, chiar și pentru ei.