• Decizia a fost luată ca urmare a politicii companiei privind dezinformarea legată de Covid-19
  • Vizate sunt informaţii precum cele conform cărora Covid-19 este un virus sintetic, vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii sau că este mai sigură infectarea decât vaccinarea
  • Facebook s-a confruntat în ultimele luni cu critici privind gestionarea informaţiilor false legate de Covid-19

Facebook a decis să şteargă informaţiile false despre vaccinuri de pe platformă, relatează The Guardian. Decizia a fost luată ca urmare a politicii companiei privind dezinformarea legată de Covid-19.

Aceste noi reguli se aplică postărilor generate de utilizatori, precum şi reclamelor plătite, zonă în care a fost deja implementată această măsură. Utilizatorii de pe Instagram se vor confrunta cu aceleaşi reguli.

„Vom începe să aplicăm această politică imediat, cu accent deosebit pe pagini, grupuri şi conturi care încalcă aceste reguli”, a spus Guy Rosen, care supraveghează deciziile de conţinut la Facebook.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Facebook şi-a actualizat în mod repetat politicile privind conţinutul în legătură cu Covid-19 pe măsură ce pandemia a evoluat. În decembrie, a început să elimine postările despre Covid-19, care au fost anterior infirmate de experţii în sănătate publică. Au fost postări care sugerează că vaccinurile conţint microcipuri, postări care susţin că purtarea măştii nu ajută la prevenirea răspândirii Covid-19 sau postări care susţin că tehnologia 5G contribuie sau provoacă infecţii cu coronavirus.

Facebook va extinde acum această politică, eliminând informaţii precum cele conform cărora Covid-19 este un virus sintetic, vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii sau că este mai sigură infectarea decât vaccinarea. Măsura nu se opreşte la conţinutul legat de Covid şi vizează, de asemenea, informaţii false precum cele că vaccinurile provoacă autism.

Facebook s-a confruntat în ultimele luni cu critici privind gestionarea informaţiilor false legate de Covid-19. În decembrie, un clip care prezenta o teorie a conspiraţiei a devenit viral pe platformă, iar ulterior nu au fost eliminate paginile unui activist anti-vaccin, care continua să creeze conturi noi.