• Bitcoin a reușit să atingă valoarea de 47.500 de dolari.
  • Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.
  • Elon Musk a decis să cumpere Bitcoin pentru că vrea mai multă flexibilitate.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins un nou maxim istoric. Bitcoin a depășit 47 de mii de dolari.

Este drept că i-a dat un imbold și Elon Musk, după ce a investit 1,5 miliarde de dolari, prin compania lui, Tesla.

Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale la Academia de Studii Economice din București, despre evoluția prețului unui Bitcoin

„A devenit dintr-o monedă speculativă o monedă tranzacțională. Bitcoin-ul este o monedă extrem de volatilă, cu foarte mult risc. Vedeta burselor, Tesla, a cumpărat cam 10% din tot cashul pe care îl are disponibil. Atenție: compania este una de tehnologie, nu este un fond de investiții, iar mulți investitori au văzut lucrul acesta puțin exagerat”.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Mai există motivul fundamental că toată lumea se teme de inflație și de politicile și de aspectele negative ale politicilor băncilor, cum că există prea multă rigiditate. Și atunci unde să mai investești.

Și mai există un alt motiv, tehnic, acela că sunt mai multe monede. Există o sferă de aceste monede și există o rotație între ele. De exemplu, săptămâna trecută vedeta a fost Dogecoin. Săptămâna aceasta este Ethernet și această rotație între ele le face atrăgătoare”, a explicat Adrian Mitroi

Ce alte monede digitale vin din urmă și la ce să ne așteptăm în viitor

„Săptămâna aceasta este în trend Enthernet-ul. Acum au loc din nou tranzacțiile acelea complicate prin care cresc dintr-o dată, deși ele sunt în număr limitat, și le crește valoarea dintr-o dată.

Ce se întâmplă magic, și aici este puțină manipulare mediatică: Săptămâna trecută a fost Dogecoin despre care Elon Musk spunea că va fi moneda populară. Este greu de crezut că va fi așa având în vedere că 95% din deținătorii de Dogecoin au valoarea calculată a averilor personale peste 1 milion de dolari.

Săptămâna aceasta este Ethernet. Și această rotație investițională trage și Bitcoinul în sus. Puneți peste asta și discuția cu Tesla. Mai există posibilitatea ca și Apple să investească o parte din bani sau să fie interesată și tranzacțional și atunci se construiește această imagine. Dar să nu uităm că există și foarte multă speculație și manipulare. Iar riscul de o corecție ar putea să tragă și toată piața în jos. Atenție la poveștile de îmbogățire peste noapte”, a mai spus Adrian Mitroi.

Cum s-a decis Elon Musk să investească în Bitcoin

Elon Musk a decis să cumpere Bitcoin pentru a vea mai multă flexibilitate și pentru a maximiza profiturile. El a spus că va accepta plăți în Bitcoin pentru produsele din cadrul companiei.

Miliardarul a declarat recent că ar fi trebuit să cumpere criptomoneda acum 8 ani. Atunci aceasta valora puțin peste 13 dolari.

Un alt om de afaceri care a început să investească în Bitcoin este Black Rock, cel mai mare mare manager de active din lume. Acesta va lansa contracte futures pe Bitcoin drept opțiuni de inestiții în două fonduri pe care le are în portofoliu.

Ce alte monede digitale sunt în trend în 2021

Criptomoneda Elrond, cunoscută în mediul de business ca al doilea unicorn românesc. Ambiția companiei este să creeze un nou sistem financiar digital.
Sibianul Benjamin Mincu, CEO Elrond, a creat o aplicație care va face tranzacționarea monedei virtuale accesibilă tuturor.

În prezent, mai există și alți giganți care domină lumea plăților globale: Revolut, Pay Pal sau Google Pay.