• Bărbatul care a suferit arsuri grave și a fost transferat cu întârziere în Belgia a murit.
  • Transferul său a fost amânat două zile la rând.
  • Bărbatul avea patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Ministerul Sănătății a anunțat luni dimineață că bărbatul de 51 de ani, care a suferit arsuri pe 64% din suprafața corpului și care a fost tranferat în Belgia, a murit. Ministerul a trimis Corpul de control pentru a verifica modul în care a fost tratat acesta în 3 spitale din țară.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, și care a fost transferat, în 29 ianuarie 2021, la un spital din Belgia, a murit, potivit anunțului făcut, luni, de Ministerul Sănătății. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia”, a transmis Ministerul Sănătății.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Primele îngrijiri le-a primit în Spitalul Judeţean Constanţa, unde a fost trimis direct în sala de operaţii. La nici 24 de ore a fost trimis la Iaşi, la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la Spitalul Sfântul Spiridon unde sunt cinci paturi pentru tratamentul marelui ars. De când a ajuns aici s-a pus problema transferului său în străinătate.

Transferul bărbatului în Belgia, amânat cu o zi

Iniția, transferul acestuia în Belgia a fost amânat cu o zi, din motive tehnice. De asemenea, unul dintre medicii de la spitalul belgian care l-a tratat pe bărbatul cu arsuri este român, Ciprian Isacu. Doctorul a mărturisit, la Digi24, că pacientul dus cu arsuri la tratament în Belgia a ajuns acolo tratat necorespunzător și cu rănile necurățate, deși trecuse mai bine de o săptămână de la accident.

Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!

Medicul Ciprian Iancu a afirmat că pacientul avea deja patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România.

Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!, a declarat dr. Ciprian Isacu, pe 2 februarie, într-o intervenție prin Skype, la Digi24.