• Directorul unei școli de penitenciar a înființat un canal TV intern pentru elevi
  • Profesorul de muzică a devenit tehnician cu ajutorul unor tutoriale online
  • În ultimul an, școlile s-au închis și deschis de mai multe ori în Grecia

Școala online nu e varianta perfectă, dar e mai bună decât nimic. Dar ce te faci când elevii tăi sunt minori aflați într-un centru de detenție, fără acces la telefoane și tablete? Petros Damianos, directorul unei școli dintr-un penitenciar pentru minori din Grecia, a găsit soluția. A transformat o sală de clasă în studio improvizat și a transmis lecțiile printr-un sistem intern direct la televizoare.

Nikos Karadosidis, profesor de muzică: „Mi-am dat seama foarte repede, și aici e magia, că toată treaba asta este ceva de genul «descurcă-te singur». Fă-o pe cont propriu, cu materialele pe care le ai, cu orice instrumente ai, să încerci să faci tot ce poți.

Prima transmisiune a fost o lecție de matematică de jumătate de oră. Acum, canalul emite 24 din 24.

Petros Damianos, directorul școlii din Centrul de detenție Avlona: „Canalul nu poate înlocui educația primită la școală. Dar e bun din două motive: oferă unele cunoștințe care nu existau înainte și facilitează socializarea între elevi și profesorii lor“.

K., deținut: „Este foarte bine pentru că înainte nu puteam învăța, iar acum ne uităm la televizor și înțelegem lucrurile pe care ni le explică profesorii“.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID