• Departamentul american de Stat nu a primit suficiente doze de vaccin de la Pfizer și Moderna.
  • Diplomații americani care muncesc în alte state sunt nevoiți să se imunizeze cu alte vaccinuri.
  • The Washington Post: S-au creat experiențe umilitoare pentru diplomații americani care reprezintă cea mai bogată țară din lume.

Unii oficiali americani care lucrează în Rusia le-au cerut autorităților să îi vaccineze anti-Covid cu Sputnik V, scrie The Washington Post.

Potrivit ziarului, interesul diplomaților americani pentru vaccinul rus se explică prin dificultatea de a obține vaccinurile de la companiile americane Moderna și Pfizer. Departamentul american de Stat a solicitat 315.000 de doze de vaccin, dar până acum au primit doar 23% din volumul respectiv. 

„Aprovizionarea limitată de vaccinuri i-a obligat pe diplomații americani din alte țări să ia decizii dificile și de neinvidiat. S-au creat experiențe umilitoare pentru diplomații americani care reprezintă cea mai bogată țară din lume”, scrie ziarul.

Recomandări

CÂȚI BANI STRÂNGE TRUMP?
HALEP E OPTIMISTĂ
„NU E O CATASTROFĂ!”
GEOANĂ CANDIDEAZĂ
UCRAINA RECRUTEAZĂ
AMENINȚAREA NORD-COREEANĂ

Cel puțin 13 guverne străine s-au oferit să inoculeze oficialii americani, care deservesc în alte țări, cu propriile vaccinuri, cum ar fi Moderna și Pfizer. Departamentul american de Stat evaluează ofertele a cel puțin alte opt țări care sunt dispuse să facă același lucru.

„Este jenant ca cea mai bogată țară din lume să ceară donații de alte state atunci când vine vorba de vaccinuri”, a spus un oficial american din Orientul Mijlociu.

Vaccinul Sputnik V nu este în prezent aprobat pentru utilizare în Statele Unite, prin urmare Departamentul de Stat nu le recomandă diplomaților americani să-l folosească.