• Părintele Constantin Necula a fost invitatul lui Marius Tucă, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show
  • Părintele Constantin Necula, despre Valentine s Day: „Nu îmi spune nimic. A iubi este un fapt natural”
  • Părintele Constantin Necula: „Când se întâmplă accidente, eu tac, pentru că știu cât e de groaznic. Botezul este cea mai grea taină

Părintele Constantin Necula a venit în studioul Aleph News și a vorbit cu Marius Tucă, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, despre multiplele sensuri ale iubirii. O altă întâlnire-cadou în această zi specială.

Părintele Necula, amintiri din studenție

Am mai povestit noi, ce greu mi-a fost sa merg cu capul in jos în Italia. Era o librabrie, în orașul în care urmam cursurile. În fiecare zi, în intervalul 12:00-13:00 studenții mergeau în pauza de masă. Eu cum nu îmi permiteam să merg la canintă să mănânc, mergeam în fiecare zi acolo. În fiecare zi m-a vazut librarul șef de acolo.

Apoi am ajuns să îl cunosc la o conferință. Și mă vede în fața librăriei și îmi zice de ce nu intru înăuntrum, credeam că mă judecă, dar erau de fapt, bucuros că citeam.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Era o binecuvântare pentru mine, atingeam și miroseam cărți pe care nu credeam că am le citesc vreodată. Atunci mi-a dat un pahar de iaurt și un colț de pâine și am continuat să merg acolo.

O singură dată mi s-a atras atenția, de o doamnă care vindea cărți în librăria respectivă, mi-a spus că dacă vrei să cumperi, cumpără. Atunci șeful librăriei a auzit-o și a mustrat-o pentru asta.”, a povestit părintele.

Părintele Necula vorbește cu dragoste despre credință și iubire de oameni, de Dumnezeu, însă se arată neinteresat și de celebrarea laică a dragostei, Valentine’s Day.

„Nu îmi spune nimic. A iubi este un fapt natural”, a precizat acesta.

Părintele Necula, despre controversele din jurul tainei botezului

Am avut botezuri și m-am uitat la mămici. Oamenii ai înțeles că e o stare de risc continuu. Am avut un bebeluș care aproape că alerga după mine. Biserica are în tradiția ei de a știi vârstele. Când se întâmplă accidente, eu tac, pentru că știu cât e de groaznic. Botezul este cea mai grea taină. Eu am făcut și în incubator. Am auzit specialiști care spun că greșim. Trebuie să fim foarte decenți. De asta e făcută lumea, se cheamă profesioniștii. Noi chemăm experți.”, a explicat acesta.

Părintele Constantin Necula, despre gestionarea pandemiei de coronavirus

Nu am văzut un proiect de țară care să ne salveze. Fiecare om este un liman de salvare a țării. Parlamentarii urlă pe stradă, eu i-aș amenda.

Mă distrează subiectul cu masca, dacă este constituțioanlă sau nu. Masca nu poate să fie așa. În schimb, o lege poate. Nu există imunitate la prostie, când ești prost trebuie să fii taxat. Atrag atenția că doar o lege poate să fie constituțională, facem din orice un obiect de furie, să ne arătăm noi cât de mari suntem noi.”, a mai spus părintele.