• Apple a cumpărat 100 de companii în ultimii 6 ani, lucru anunțat de Tim Cook
  • Cele mai importante companii sunt Shazam, Beats Electronics sau PrimeSense
  • În primul trimestru din 2021, Apple a avut venituri de 111,4 miliarde de dolari

Dacă te gândeai că Apple doar vinde, îți spun că nu e chiar așa. Tim Cook a anunțat că doar în ultimii şase ani Apple a cumpărat nu mai puțin de 100 de companii.

Strategia marilor companii din tech este una clară atunci când cumpără o companie. Vor să dobândească noi tehnologii și talente. Exemplul perfect este PrimeSense, o companie din Israel cumpărată de Apple care a dezvoltată o tehnologie utilizată acum pentru Face ID-ul de pe iPhone. CEO-ul Apple, Tim Cook, a oferit practic o noua dimensiune acestei strategii când a dezvăluit că Apple a cumpărat 100 de companii în ultimii şase ani. Asta înseamnă practic o companie nouă la fiecare trei, patru săptămâni.

În general Apple cumpără companii înainte ca acestea să devină mari. Contraexemplu ar fi Beats Electronics, compania producătoare de căști premium a lui Dr Dre. Trei miliarde de dolari a plătit Apple pentru aceasta. De asemenea, Shazam costa 400 de milioane de dolari în 2018.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

În topul achiziților găsim și compania Next, cea care a fost fondată de Steve Jobs. Când Apple a cumpărat NeXT în 1997 acest lucru a însemnat și revenirea lui Jobs în companie după mai bine de un deceniu. Alte companii de tech au cheltuit sume și mai mari pentru companii: Microsoft a plătit 26 de miliarde pentru LinkedIn sau Facebook care a achiziționat WhatsApp cu 19 miliarde.