• Companiile farmaeutice dau explicații în fața UE pentru întârzierile livrărilor de vaccin
  • AstraZeneca a spus că va recupera întârzierile, pentru că va fi construită o fabrică de vaccin în Germania
  • CEO-ul Novavax anunță că vaccinul produs de companie are o eficiență de 86% împotriva tulpinii britanice

Şefii companiilor farma au fost chemaţi să dea explicaţii pentru întârzierile în livrarea de vaccin. Obiectivul Uniunii Europene rămâne să vaccineze 70% din populaţia adultă până în vară.

Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară: „Predictabilitatea din jurul livrărilor este esențială pentru o distribuire eficientă. Împreună cu statele membre, lucrăm 24/7 și facem tot ce putem să ne asigurăm că livrarea făcută de companii este făcută prin acordul nostru.”

Nici nu începuseră ţările europene bine campaniile de vaccinare, că AstraZeneca a şi anunţat că nu va livra decât 30% din dozele de vaccin pe care le promisese. Șefii companiei au spus că vor recupera, pentru că vor construi o fabrică de vaccin în Germania.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Pascal Soriot, CEO AstraZeneca: „Pe partea clinică, cercetătorii noștri desfășoară studii la nivel mondial pentru a testa o platformă de vaccinare împotriva noilor tulpini. Sunt încrezător că vom putea împărtăși datele noastre curând.”

Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a anunţat că lucrează neîncetat la o nouă versiune a vaccinului, pentru tulpinile emergente. Şi CureVac are veşti bune. Este la finalul fazei a treia de testare, iar Novavax anunţă că rezultatele testării de până acum a vaccinului sunt foarte bune.

Stan Erck, CEO Novavax: „Luna trecută am raportat rezultatele unui studiu în faza a treia în Marea Britanie cu eficacitate de 96% împotriva tulpinii originale și cu 86% împotriva tulpinii din Marea Britanie.”