• Potrivit ultimei cărți, Papa Francisc așteaptă să-și petreacă ultimele zile la Roma.
  • Problemele de sănătate l-au făcut pe Papa să-și anuleze ultimele evenimente.
  • Într-un interviu din 2019, Papa a spus că se gândește la moarte, dar nu se teme de ea.

Papa Francisc (84 de ani) a spus că așteaptă să-și petreacă ultimele zile din viața sa la Roma. Dorința și-a exprimat-o în cartea „Sănătatea papilor”. „Aceasta este prima dată când un papă își discută sănătatea cu transparență”, a scris cotidianul argentinian „La Nacion”.

Papa Francisc a trebuit să anuleze unele evenimente în ultimele luni din cauza unei probleme de sănătate. Și nu se știe dacă suferă și de alte afecțiuni majore. Într-un interviu acordat jurnalistului și medicului argentinian Nelson Castro la Vatican în 2019, papa a spus că se gândește la moarte, dar nu se teme de ea.

Suveranul pontif povesteşte, de asemenea, că a consultat un psihiatru în perioada dictaturii (1976-1983) și că nu-i lipsește Argentina, țara natală.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Nu, nu mi-e dor de Argentina. Am trăit acolo 76 de ani. Ceea ce mă doare sunt problemele sale. Timp de şase luni, am fost să o consult o dată pe săptămână. M-a ajutat să mă situez în raport cu modul de a-mi gestiona fricile din acea perioadă. Imaginaţi-vă cum a fost să transport o persoană ascunsă într-o maşină – abia ascunsă sub o pătură – şi să trec de trei puncte de control militar în zona Campo de May, cea mai mare cazarmă din ţară. Tensiunea pe care mi-a provocat-o a fost enormă”, mărturiseşte suveranul pontif.