• Autorităţile sud-coreene au declarat că investighează moartea a două persoane, după ce acestea au decedat la câteva zile de la primirea vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca
  • Un pacient în vârstă de 63 de ani, care suferea de o boală cerebrovasculară, a avut mai multe simptome similare cu cele de pneumonie
  • O altă persoană, de aproximativ 50 de ani, care suferea de tulburări cardiace şi diabet, a murit după ce a suferit multiple atacuri de cord

Autorităţile sud-coreene au declarat că investighează moartea a două persoane, după ce acestea au decedat la câteva zile de la primirea vaccinului anti-Covid de la AstraZeneca, relatează Reuters. Ambele persoane aveau condiţii preexistente.

Un pacient în vârstă de 63 de ani, care suferea de o boală cerebrovasculară, a avut mai multe simptome similare cu cele de pneumonie, printre care febră foarte mare, după ce i s-a administrat vaccinul de la AstraZeneca.

O altă persoană, de aproximativ 50 de ani, care suferea de tulburări cardiace şi diabet, a murit după ce a suferit multiple atacuri de cord. A făcut vaccinul cu o zi mai devreme.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Un oficial al Agenţiei Coreene de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA) a declarat că este investigată cauza deceselor. AstraZeneca nu a dorit să comenteze incidentul.

Coreea de Sud a început campania de vaccinare săptămâna trecută. Până marţi, 85.904 de persoane au primit primele doze de vaccin de la AstraZeneca, iar 1.524 au fost vaccinate cu Pfizer.

Coreea de Sud a înregistrat 444 de noi cazuri de Covid marţi. În total, numărul de persoane infectate a ajuns la 90.816, iar cel de decese la 1.612.