• Radu Țincu: Fără a prezenta lucrurile așa cum sunt, poate părea că la ATI e un lagăr de exterminare
  • Radu Țincu: Pacientul nu poate fi legat cu orice dispozitiv, ci există dispozitive speciale care să nu-i creeze un disconfort
  • Radu Țincu: Pacienții de la ATI sunt în mare parte comatoși, nu se mișcă. Mi-e greu să cred că acești pacienți sunt contenționați

Radu Țincu, medic primar în cadrul secției ATI Toxicologie de la Spitalul de Urgență Floreasca, a vorbit, luni seara, la emisiunea ȘTIU, difuzată de Aleph News, despre situația de la Spitalul din Sibiu.

Este o prezentare tendențioasă a unor fapte, care, fără a prezenta lucrurile așa cum sunt, pot părea că la ATI e un lagăr de exterminare. Pacienții trebuie contenționați pentru a nu se răni. Pacientul nu poate fi legat cu orice dispozitiv, ci există dispozitive speciale care să nu-i creeze un disconfort”, a explicat medicul Radu Țincu.

Medicul a adăugat că niciun cadrul medical nu ar putea seda un pacient decât dacă e pus pe un aparat de ventilare mecanică.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS

Pacienții de la ATI sunt în mare parte comatoși, nu se mișcă. Mi-e greu să cred că acești pacienți sunt contenționați. S-a vorbit despre sedare. Pacienții trebuie sedați ca să poți sincroniza respirația unui pacient cu un aparat de ventilare mecanică. Ministerul Sănătății trebuie să elucideze această situație, pentru că aduce o palmă sistemului de sănătate”, a mai explicat medicul, la Aleph News.

Un fost angajat de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a povestit, pentru publicația locală Turnu Sfatului, că pacienți în stare gravă cu COVID-19 au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, astfel că au murit sufocați.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.