• Vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech a fost capabil să neutralizeze o nouă variantă a coronavirusului care se răspândește rapid în Brazilia.
  • Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud.

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer Inc. și BioNTech SE a reușit să neutralizeze o nouă variantă a răspândirii rapide a coronavirusului în Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine.

Sânge prelevat de la oameni cărora li se administraseră vaccinul a neutralizat o variantă modificată care conține aceleași mutații ale proteinei spike a variantei P.1 identificate inițial în Brazilia și care este considerată foarte contagioasă, a descoperit un studiu condus de cercetători ai companiilor și de la Universitatea Texas, potrivit Reuters.

Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase

Capacitatea de neutralizare a fost aproximativ echivalentă cu efectul vaccinului asupra unei versiuni anterioare mai puțin contagioase a virusului de anul trecut, au precizat cercetătorii. În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit și Africa de Sud, deși varianta sud-africană poate reduce anticorpii declanșați de vaccin.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, producătorul de medicamente intenționează să testeze o a treia doză, precum și o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înțelege mai bine răspunsul imunitar, notează sursa citată.