Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană, confirmate în România. Ambele persoane sunt din Capitală

Studiu. Un medicament folosit pentru astm ar putea reduce nevoia de spitalizare dacă ești bolnav de COVID-19 Mediafax Foto
  • Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic
  • Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic
  • Ancheta epidemiologică pentru cele 2 cazuri este în desfășurare

Autoritățile anunță identificarea a două cazuri de infectare cu tulpina braziliană a coronavirusului. Ambele cazuri sunt în Capitală.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile  a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, anunță luni seara INSP.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele 2 cazuri este în desfășurare.

În urmă cu trei zile, au fost confirmate și primele cazuri de infectare cu tulpina africană, depistate pe teritoriul României.

În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României.