• Persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 au mai mulți anticorpi decât cele care nu au trecut prin boală, dar s-au vaccinat.
  • Titrul de anticorpi poate să fie un indiciu al unei infecții anterioare cu coronavirus.

Persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 au mai mulți anticorpi decât cele care nu au trecut prin boală, dar s-au vaccinat.

„Studiul nostru a fost realizat folosind testele cantitative Elecsys Anti-SARS-CoV-2 S, marca Roche, care identifică întreg titrul de anticorpi dezvoltaţi, inclusiv anticorpii lgG neutralizaţi, cei care asigură imunitatea de lungă durată. Valoarea de referinţă în cazul acestor teste este de 0.8 U/ml, iar orice valoare ce depăşeşte acest cut-off indică prezenţa anticorpilor specifici în eşantionul de produs biologic analizat”, a declarat Andreea Alexandru, medic primar medicină de laborator.

Rezultatele preliminare ale studiului arată că răspunsul imun apărut după vaccinare este mai amplu la persoanele care au trecut deja prin boala COVID-19 decât al participanţilor la studiu care au declarat că nu au trecut prin această infecţie.

Recomandări

MESIA REPUBLICANILOR
AVIOANE RUSEȘTI LÂNGĂ UK
ORBAN CONTRA UE
SECURITATE LA M. NEAGRĂ
RUȘII JEFUIESC ÎN KURSK
AȘA, XI?

Astfel, 90% dintre persoanele care au declarat că nu au trecut anterior prin boală au nivelul anticorpilor mai mic decât pragul de 7.000 U/ml, iar 80% dintre persoanele care ştiu că au trecut prin infecţie au înregistrat o valoare mai mare de 7.000 U/ml.

Titrul de anticorpi poate să fie un indiciu al unei infecții anterioare cu coronavirus

Conform realizatorilor studiului, titrul de anticorpi poate să fie un indiciu al unei infecţii anterioare cu SARS-CoV-2 pentru pacienţii asimptomatici. Astfel, un titru de peste 7.000 U/ml poate indica o posibilă infecţie anterioară cu SARS-CoV-2.

„Stabilirea unor praguri şi intervale certe de referinţă pentru validarea gradului de protecţie pe care îl capătă fiecare persoană după vaccinare este printre cele mai importante obiective ale comunităţii medicale internaţionale. În urma analizei statistice, datele preliminare rezultate în cadrul acestui studiu efectuat pe un lot de peste 300 de persoane vaccinate anti-COVID19 din România constituie nişte premise promiţătoare” a declarat Victoria Aramă, consultantul ştiinţific al studiului.