• Italia a ridicat interdicția temporară de vaccinare cu AstraZeneca
  • Italienilor care refuză să se vaccineze cu AstraZeneca li se va oferi o alternativă
  • Pe lista ţărilor care vor relua administrarea vaccinului se află şi Germania, Franţa şi Slovenia

Italia a ridicat interdicția temporară de vaccinare cu AstraZeneca. Decizia a venit după ce Agenția Europeană a Medicamentului a spus că serul este sigur și eficient. Cu toate acestea, încrederea oamenilor în de vaccin a scăzut drastic.

Italienilor care refuză să se vaccineze cu AstraZeneca li se va oferi o alternativă, însă vor mai avea de așteptat. Autoritățile italiene spun că trebuie să dubleze cele 200.000 de vaccinări pe zi pe care le făceau înainte de suspendare pentru a putea vaccina 80% din populație până în septembrie.

Nicola Magrini, director general AIFA: „Beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt mult mai mari decât riscurile. Prin urmare, vaccinul este benefic și sigur pentru actuala campanie de vaccinare fără limită de vârstă și fără contraindicații substanțiale.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Pe lista ţărilor care vor relua administrarea vaccinului se află şi Germania, Franţa şi Slovenia. Ele vor începe administrarea serului AstraZeneca de astăzi, iar Spania, Cipru şi Portugalia de săptămâna viitoare.

Henrique Gouveia E Melo, şeful echipei de vaccinare COVID-19 din Portugalia: „După cum ştiţi, planul de vaccinare a suferit o pauză în ceea ce priveşte vaccinul AstraZeneca şi va reveni din nou pe drumul cel bun de luni. Vom relua planul şi îl vom accelera pentru a-şi reveni după întârzierea de după aceste cinci zile fără a vaccina cu AstraZeneca.”