• Spitalele nu mai fac faţă, din cauza numărului mare de bolnavi care ajung la Terapie Intensivă
  • Moldovan: Spitalele mici mai bine se redau bolnavilor cronic
  • Moldovan: Vor fi detașați medici în spitalele în care este nevoie

Spitalele nu mai fac faţă, din cauza numărului mare de bolnavi care ajung la Terapie Intensivă. Gradul de ocupare al paturilor din spitale va fi luat în calcul atunci când se va decide dacă o localitate intră în carantină.

Reorganizarea sistemului de spitale Covid şi non-Covid nu îi va ajuta doar pe cei care ajung în spital şi pe medici, ci şi pe cei care sunt sănătoşi, dar riscă să intre în carantină. Andreea Moldovan, secretar de stat, îți spune ce plan are Ministerul Sănătății.

„Ne dorim să avem paturi de Terapie Intensivă la îndemână, să ştim că avem o capacitate extindere a acestora, nu am scos niciun pat de terapie intensivă, ci din contră, din spitale mari, care au capacitate de a îngriji bine pacienţii grav, cu forme severe sau critice, să fie un număr de paturi alocate către aceşti pacienţi.”, a explicat aceasta.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Pentru ca bolnavii cronici să nu rămână fără tratament, ministerul le pregăteşte tratamente în spitalele mai mici.

Dacă ne gândim la spitale mici, unde nu există surse de oxigen şi unde nu există o capacitate bună de îngrijire a pacienţilor, unde nu există personal specializat în tratarea pacienţilor cu diferite tratamnete parenterale recoltări de probe biologice, atunci mai bine acele spitale se redau bolnavilor cronici.”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii.

Andreea Moldovan a spus şi că vor fi detaşaţi medici, în spitalele în care este nevoie, dar aceştia vor fi din specialităţi înrudite cu pneumologia, pentru a evita riscul de malpraxis.