• România, în topul țărilor cu turism sustenabil
  • Românie este pe locul 28 din 99 la turism sustenabil
  • Am întrecut state ca Bulgaria, Grecia și SUA
  • Agențiile de turism din România vând 79% vacanțe interne

România întrece Bulgaria și Grecia la turism sustenabil, într-o analiză făcută de Euromonitor. Totuși suntem depășiți de state ca Suedia, Finlanda și Austria, care conduc clasamentul.

Cum de suntem în fața grecilor și bulgarilor, care ne sunt exemple pe turism?

Turismul românesc este în general unul eco. Există anumite locații care sunt recunoscute la nivel național ca fiind destinații sustenabile și altele care sunt în curs de recunoaștere. Câteva exemple sunt Țara Hațegului, Țara Dornelor și Delta Dunării.

Acest sistem se bazează pe grupuri de maxim 15 persoane în care ghidul comunică în permanență cu turiștii. De asemenea, pensiunile au lanțuri scurte de produs. Spre exemplu, au mic dejun bazat doar pe produse locale

Recomandări

PLANUL LUI NETANYAHU
CUM VA FI VREMEA
CE CREDE BEZOS DESPRE CATTEA LUI LAUREN?
DEF-UL MAI DEVREME
CINE DEȚINE MONOPOLUL PE A.I.?
BUTLER ȘI HOLLAND FAC ECHIPĂ

Ce au statele de pe primele locuri?

State precum Suedia sau Finlanda au o digitalizare foaret bună, inovația contează foarte mult. Promovează multe regiuni cu produse locale, parcuri naturale, au o inclinare spre produs regionale. Țările din nord au o aplecare spre asta și datorită spațiilor mari, întinse, nepopulate.

România ar putea să le prindă din urmă pentru că au fost alocați prin PNRR 30 de milioane de euro pentru Infrastructura verde și 120 de mil euro pentru turismul sustenabil.