• Un nou tratament care ar putea stopa regenerarea celulelor canceroase a dat primele rezultate
  • La mai mult de jumătate dintre pacienții supuși testelor s-a observat oprirea creșterii tumorilor
  • Pacienții au primit un medicament numit berzosertib

Un nou tratament care ar putea stopa regenerarea celulelor canceroase a dat primele rezultate și le oferă speranță bolnavilor. Specialiștii de la Institutul de Cercetare al Cancerului din Londra au desfășurat o serie de teste cu medicamentul berzosertib, iar la jumătate dintre cei 40 de pacienții aflați în program s-a observat oprirea creșterii tumorilor, anunță BBC.

Berzosertibul este și mai eficient în combinație cu chimioterapia, arată studiile. Medicamentul este primul dintr-o serie lungă de tratamente care vor fi testate, toate având ca scot blocarea unei proteine, care are rolul de a regenera celulele canceroase.

Pacienții care au primit medicamentul erau bolnavi în stare avansată, pentru care altă schemă de tratament nu ar fi funcționat.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Deși a fost testat pentru a se verifica gradul de siguranță al acestuia, medicii spun că primele informații arată că dezvoltarea tumorilor a fost oprită.

Studiul a implicat doar un număr mic de pacienți… Din această cauză, este devreme să considerăm berzosertibul ca fiind o soluție în tratamentul cancerului. Totuși, efectele puternice neobișuinte ale medicamentului, în combinație cu chimioterapia convențională, ne dă speranțe pentru ceea ce va urma”, a spus doctorul Darius Widera.