• Olanda a suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca pentru cei sub 60 de ani
  • Decizia a fost luată după ce o femeie care a fost vaccinată cu serul a murit
  • În urmă cu trei zile, Germania a luat aceeași decizie

După Germania, Olanda a suspendat temporar administrarea vaccinului anti-Covid produs de AstraZeneca a persoanelor cu vârste sub 60 de ani, după moartea unei femei care a fost vaccinată cu serul, a anunțat Ministerul Sănătății.

Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccin vor fi anulate ca urmare a deciziei, care a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, scrie Reuters.

Reacția AstraZeneca

În urma anunțului, AstraZeneca a declarat că lucrează cu autoritățile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări legate de vaccinul său.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

Autoritățile din Marea Britanie, Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depășesc semnificativ riscurile la toate grupele de vârstă“, au transmis reprezentanții AstraZeneca.

Agenția olandeză Lareb, care analizează efectele secundare ale vaccinului, a declarat vineri că a primit cinci rapoarte de tromboză extinsă, inclusiv o femeie care a murit, cazuri apărute după vaccinarea cu serul AstraZeneca.