• Temperatura maximă va ajunge la 19 grade Celsius.
  • În restul teritoriului, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, dar după-amiaza în sud-est vor fi înnorari temporar accentuate şi, local, averse de ploaie
  • În Capitală, vremea se va încălzi semnificativ, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seara şi noaptea, când, trecator, va ploua slab.

Vremea în România

Pe parcursul zilei, în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul ţării, vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar după-amiaza și seara, mixte. În restul teritoriului, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, dar după-amiaza în sud-est vor fi înnorări temporar accentuate și, local, averse de ploaie, însoțite și de descărcări electrice. Spre seară și noaptea, înnorările se vor extinde și vor cuprinde treptat toate regiunile.

În vest, centru și nord vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, iar în toate zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în general slabe cantitativ și pe arii restrânse. Vântul va sufla tare la munte, în special la altitudini de peste 1.500 m, unde va viscoli zăpada (rafale de peste 70…80 km/h în Carpații Meridionali), dar intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 45…55 km/h vor fi, local și temporar, și în zonele mai joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în Dealurile de Vest şi 19 grade Celsius în sud-estul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 7 grade Celsius. Izolat, noaptea, în nord-vest, vor fi condiții de ceață și brumă.

Vremea în București

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel încât temperatura maximă va fi de 17…18 grade Celsius, iar cea minimă de 4…6 grade Celsius, valori normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară și noaptea, când, trecător, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la sfârşitul intervalului, potrivit ANM.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII