• OMS nu susţine momentan impunerea paşapoartelor de vaccinare, întrucât nu se ştie dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului.
  • OMS urmează să evalueze pentru o posibilă autorizare de urgenţă vaccinurile chinezeşti împotriva COVID-19 Sinopharm şi Sinovac.
  • „Paşaport verde” digital va ţine cont numai de vaccinurile împotriva COVID-19 autorizate de EMA şi exclude deocamdată vaccinurile din Rusia şi China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu susţine impunerea paşapoartelor de vaccinare din cauza incertitudinii privind vaccinurile, dacă previn sau nu transmiterea virusului, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a organizației.

„Noi, ca OMS, spunem în stadiul în care nu ne-ar plăcea să vedem pașaportul de vaccinare ca o cerință de intrare sau ieșire, deoarece nu suntem siguri în acest stadiu vaccinul previne transmiterea”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, la un briefing de presă.

OMS urmează să evalueze pentru o posibilă autorizare de urgenţă vaccinurile chinezeşti împotriva COVID-19 Sinopharm şi Sinovac la sfârşitul lunii aprilie.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Proiectul de „paşaport verde” digital va ţine cont numai de vaccinurile împotriva COVID-19 autorizate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi exclude pentru moment vaccinurile din Rusia şi China.