• Aurel Manea lucrează în domeniul IT şi a avut de suferit psihic în pandemie
  • De teama unui alt lockdown, a plecat pe continental african, în Tanzania
  • El a sperat că această călătorie să fie și un altfel de tratament pentru anxietatea sa

De teama unui nou lockdown, Aurel Manea a fugit în Africa. Pentru IT-istul de 38 de ani, pandemia a fost greu de suportat. A devenit anxios, depresiv, iar lipsa socializării a fost de asemenea greu de gestionat. Când restricţiile de la noi au devenit tot mai stricte, Aurel s-a decis. A luat bilet de avion spre continentul African. Tanzania a fost destinaţia sa.

„Practic am plecat în singurele tări străine în care puteam pleca fără vaccin şi fără teste. Totul a fost foarte din scurt. Am avut o cădere psihică destul de nasoală de la izolare, restricţii, work from home, lucrând IT, lucrez de acasă şi locuiesc singur. S-au cumulat multe lucruri care au dus la un colaps psihologic şi niste psihoze”, a spus Aurel.

Aurel a ajuns să se bucure pe deplin de experienţa africană, chiar dacă inițial era sceptic.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

„Chestia asta m-a speriat foarte tare, credeam că lumea vine să mă jefuiască, mă ochea, îmi vor rucsacul foto, dar de fapt eram o curiozitate pentru ei, mai ales pentru copii. Asta m-a uimit cel mai mult, reacţia copiilor. E o metropolă în centru, cu un zgârie nori de 40 de etaje, nu avem noi aşa ceva. Şi imediat la margine încep suburbiile”, a povestit Aurel.

Momentele în care Aurel Manea a uitat de toate problemele de sănătate pe care le are au fost în Safari. Dincolo de problemele cu mașina împotmolită în noroi, animalele și peisajele au meritat tot efortul.

„Îţi dai seama că am uitat tot ce era acasă. Deşi a trecut doar o săptămână, nu mai ştiu nimic. Este o altă lume cu totul, iar eu o altă persoană. A fost extraordinar de mişto. Mai ales că mie îmi place fotografia mult, ştii, şi au fost oportunităţi extraordinare pe acolo. Am observat că nu au garduri de protecţie, nimic. La cazările din jurul parcurilor naţionale poate să vină leul oricând şi să te mănânce”, a adăugat Aurel.