• Erdogan s-a întâlnit cu Charles Michel și Ursula von der Leyen la Ankara
  • Președintele turc nu a găsit un fotoliu și pentru șefa Comisiei Europene
  • Turcia s-a retras din Convenția privind combaterea violenței împotriva femeilor

Erdogan nu se dezminte: i-a invitat la Ankara pe Charles Michel, președintele Consiliului European și pe Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, iar pe cea din urmă a tratat-o de sus: Michel a avut scaun alături de „sultan”, în vreme ce ea a fost pusă într-o parte, pe o canapea.

“Dați-i un scaun”, a cerut, revoltat, pe Twitter, europarlamentarul Serghei Lagodinsky. Alt deputat european a atras atenția că, în 2015, președintele turc a găsit fotolii pentru Donald Tusk și Jean Claude Juncker, șefii instituțiilor europene de la acea vreme.

„A decis să meargă mai departe oricum, a ales lucrurile importante în locul protocolului. Totuși, președinta se așteaptă ca instituția pe care o reprezintă să fie tratată cu protocolul cuvenit”, a declarat Eric Mamer, purtător de cuvânt Comisia Europeană.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

Momentul a venit mai puțin de o lună după ce Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței domestice împotriva femeilor.

În februarie, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a fost umilit la Moscova. Rușii anunțau expulzarea unor diplomați europeni chiar în timpul conferinței lui de presă.