• Fundaţia Oswaldo Cruz a realizat un studiu despre reinfectarea cu coronavirus
  • Cercetătorii au monitorizat un grup de 30 de persoane
  • Oana Julean s-a infectat de două ori cu COVID în decurs de trei luni
  • Cercetătorii nu elimină posibilitatea unei a treia contagieri

Reinfectarea cu SARS-CoV-2 poate avea simptome mai puternice decât în cazul primei contaminări. Asta arată un studiu al celui mai mare centru de cercetare ştiinţifică din Brazilia şi America Latină. Oana Julean, o clujeancă de 31 de ani, s-a infectat de două ori în decurs de câteva luni.

„Mă așteptam să fie mai ușoare dar nu au fost, au fost cam la fel, încă, chiar unele simptome au fost în plus față de prima dată. La a doua infectare am avut greață, amețeli foarte mari pe care prima dată nu le-am avut, și stare de oboseală, slăbiciune”, a spus Oana.

Epidemiologul Anamaria Dobrotă spune că a doua infectare apare atunci când în primă fază, organismul nu a dezvoltat un răspuns imunitar suficient. În plus ea a identificat și o categorie mai predispusă la acest risc.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

„Categoriile la risc, cei care au și alte patologii. Răspunsul imun ține foarte mult și de resursele pe care le are fiecare organism. Un organism care e deja bolnav, tarat, nu are aceleași competențe și nu poate să producă la același nivel anticorpi”, a spus medicul.