• Sute de persoane au prostestat în Germania, cerând reguli mai stricte pentru a reduce efectele pandemiei de coronavirus
  • Manifestații au fost programate în aproximativ 30 orașe din Germania și Austria
  • Deomstranții au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă
  • Oamenii au mai spus că „foamea de profit” a companiilor nu ar trebui să pericliteze sănătatea angajaților
  • În Hanvora, protestatarii au cerut mai multe politici de pandemie bazate pe știință

Sute de persoane au prostestat în Germania, cerând reguli mai stricte pentru a reduce efectele pandemiei de coronavirus. Oamenii făceau parte dintr-o mișcare numită „Zero Covid”, iar maniferstații au avut loc în mai multe orașe din țară.

Potrivit informațiilor emise de poliția germană, în Bremen şi Hanovra au protestat peste 200 de cetăţeni, în timp ce în jur de 50 de persoane au manifestat la Goettingen, în jur de 20 la Berlin şi aproximativ 70 la Dusseldorf.

Mai mult decât atât, manifestații au fost programate în aproximativ 30 orașe din Germania și Austria, iar organizatorii au transmis că au participat, în total, câteva mii de persoane.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Care au fost cerințele protestatarilor

Deomstranții au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă și au menționat că birourile și alte locuri de muncă sunt adevărate „centre de infectare”. Oamenii au mai spus că „foamea de profit” a companiilor nu ar trebui să pericliteze sănătatea angajaților.

În Hanvora, protestatarii au cerut mai multe politici de pandemie bazate pe știință, care să pună înainte interesele oamenilor și nu interesele economice ale companiilor.

„Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă”, au spus protestatarii.

Unul din organizatori a precizat că mișcarea „Zero Covid” este în favoarea unui nou lockdown limitat dar consecvent, pentru a reduce mai repede contaminările, fapt ce în final ar duce la ridicarea restricțiilor.