• Furnizorul de cursuri de programare IT WellCode vizează afaceri de 4 milioane de lei în 2021
  • În T1 din 2021, compania a avut încasări de 1,5 milioane de lei
  • În martie, Well Code a avut o creştere cu peste 60% a numărului de cursanţi
  • Compania este fondată de Petru Trîmbiţaş, fost angajat al Facebook şi Google

Un IT-ist din Cluj este Mark Zuckerberg de România. Petru Trîmbițaș, fost olimpic la informatică, pregătește acum programatorii de top ai României. La 26 de ani, Petru este primul tânăr din țară care a făcut un milion de euro din asta. A lucrat la Facebook în New York și la Google în Los Angeles.

„Avem în fiecare lună clienți noi care se angajează, care își schimbă viețile radical și care ajung să aibă o meserie sigură, plătită bine și asta contează cel mai mult pentru noi”, a spus Petru Trîmbițaș.

Compania lui are trei linii de business: reconversie profesională, cursuri care oferă upgrade profesioniştilor IT şi pregătirea gratuită a elevilor pentru olimpiada de informatică sau examene. Are peste 100.000 de oameni înregistrați în platformă, din 2017 până în prezent.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

„Pot să înceapă de la 1.000 – 2.000 de euro și partea maximă depinde foarte mult, în contextul în care avem oameni care vor să ajungă la Google, care țintesc chiar companiile de top, unde automat au nevoie de mai multă pregătire. Poate să sară de 3.000 – 4.000 de euro”, a adăugat Petru Trîmbițaș.

Adrian este unul dintre cursanți. În pandemie, s-a reorientat de la vânzări, la IT.

„M-a motivat faptul că am vrut să fac o schimbare în domeniul meu. Eu lucram înainte în vânzări. Am reușit să mă angajez înainte să termin cursul WellCode. Nici nu știam ce înseamnă informatică. Nu am făcut nici în liceu nimic. Eu am pornit fix de la zero”, a spus Adrian Bucur.